Service & garantie

Het retourbeleid van Senvi

Je kunt om diverse redenen de keuze maken om je bestelling of een deel van je bestelling te retourneren. Voor elk retour geldt dat deze eerst aangemeld dient te worden via het contactformulier. Je zult hiervoor dan een retournummer ontvangen. Als je het retournummer hebt ontvangen vragen wij je vriendelijk om het retourpakket binnen 14 werkdagen naar ons te verzenden. Na deze termijn is het retournummer niet meer geldig. Stuur je retourpakket naar: Senvi BV | Keizersveld 52E | 5803AN | Venray.

Voor alle procedures is het belangrijk om (indien van toepassing) het artikel in de originele verpakking op te sturen, deugdelijk verpakt, voldoende gefrankeerd en de (kopie)factuur met retourformulier bijgesloten. Indien niet aan onze retourvoorwaarden is voldaan dan behouden wij ons het recht voor om de zending naar je terug te sturen en de verzendkosten hiervoor bij jou in rekening te brengen.

Wie betaalt voor de verzendkosten voor retourzendingen?

Bij retournering van een artikel dat niet aan je verwachting voldoet, komen de verzendkosten voor je eigen rekening. Informeer altijd bij ons voordat je iets retour stuurt.

Zichttermijn

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

 • waarop het artikel in je bezit is
 • bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop je het laatste artikel hebt ontvangen

Ben je niet tevreden met je aankoop of wil je afzien van de bestelling, dan kun je de aankoop uiteraard binnen 14 kalenderdagen annuleren, de kosten voor het retourneren zijn voor jezelf. Het is van belang dat het artikel ongebruikt in de originele verpakking zit. Kledingstukken mogen niet gedragen zijn. Artikelen die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen, komen niet voor restitutie in aanmerking. Alleen volledig ingevulde retourformulieren worden in behandeling genomen. Wij zullen het factuurbedrag, binnen de wettelijk bepaalde termijn van 14 dagen crediteren, na ontvangst van je retourzending.
Indien de 14 kalenderdagen zijn verstreken kun je de bestelling niet meer annuleren. Meld retourzendingen altijd bij ons aan via het contactformulier.

Kledingstukken ruilen

Wij ruilen geen kledingstukken. Je retourneert je oude bestelling in originele verpakking binnen de zichttermijn van 14 dagen en geeft je nieuwe bestelling door zoals je gewend bent. De verzendkosten voor het retourneren van je bestelling zijn voor eigen rekening.

Meld een retour altijd aan via het contactformulier. Wij zullen na ontvangst het kledingstuk controleren, dit mag absoluut niet gedragen zijn (het kledingstuk passen is natuurlijk wel toegestaan). Je order wordt via de door jou gekozen betaalwijze aan je terug betaald.

De volgende artikelen kunnen niet geretourneerd worden:

 • Artikelen die langer dan 14 kalenderdagen geleden ontvangen zijn. 
 • Artikelen die gedragen en/of gewassen zijn.
 • Artikelen met voedselvlekken, make-up vlekken, lichaamsgeuren of sigarettengeuren.
 • Artikelen waarvan de verzegeling is verbroken.
 • Artikelen waarbij de originele kaartjes en/of labels zijn verwijderd.
 • Artikelen die uit hygiënisch oogpunt niet retour worden genomen zoals lingerie.
 • Artikelen die beschadigd of incompleet zijn.
 • Artikelen waarbij geprobeerd is om een gebrek te herstellen.
 • Artikelen waarvan de verpakking beschadigd is door gebruik of onvoorzichtig openen van de doos.

Bestelling is beschadigd aangekomen (transportschade)

Wanneer je een bestelling krijgt aangeleverd die beschadigd is, dien je ons op de hoogte brengen via het contactformulier met bijgesloten foto van de beschadiging.
Uiteraard mag je het pakket weigeren aan de deur. Als je het wel accepteert, meld de beschadiging dan ook bij de bezorger. Let op! Meld de schade altijd binnen 7 werkdagen na ontvangst bij Senvi via het contactformulier. Na deze termijn kan er geen claim meer worden ingediend en zijn Senvi en de transporteur niet meer aansprakelijk hiervoor.

Senvi zal een onderzoek aanvragen bij de transporteur. De transporteur heeft in ieder geval 4-6 weken de tijd om dit onderzoek af te sluiten. Wij kunnen hier helaas geen invloed op uitoefenen.

Het artikel is defect bij aankomst (DOA)

Wanneer je een bestelling ontvangt is het belangrijk dat je meteen controleert of het artikel niet defect of beschadigd is. Als een artikel direct bij aankomst gebreken vertoont, dan spreken wij van een DOA (Dead on Arrival). De DOA dient binnen 7 kalenderdagen na ontvangst aangemeld te worden via het contactformulier.

Let op! Als ook de omdoos van het artikel beschadigd is, meldt het defect dan als een transportschade. Als het gebrek niet binnen 7 kalenderdagen wordt aangemeld, kunnen wij het niet meer in behandeling nemen als DOA of transportschade.

Indien mogelijk zullen wij zorgdragen voor een vervangend artikel dat kosteloos wordt verstuurd. In alle andere gevallen krijg je het gehele aankoopbedrag teruggestort via de betaalmethode waarvan tijdens de bestelling gebruik is gemaakt.

Levering komt niet overeen met wat er besteld is

Komt de levering niet overeen met wat je hebt besteld, dan vragen wij je dit zo snel mogelijk te melden via het contactformulier. Eventueel een foto bijvoegen.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.